Mette Winther - hvem er jeg...

Fra tanke - ide til form og farver

Mit navn er Mette Winther og jeg er født og opvokset ved Vesterhavet i Nordjylland. Jeg har altid været meget fascineret af den rå og uspolerede natur ved vesterhavet, de brede strande og det fantastiske lys som er i området. Jeg henter megen af min inspiration fra naturens nuancer - lyset og havet som giver sig udtryk både i mine billeder og i min glaskunst.

Jeg har altid arbejdet kreativt med mange forskellige materialer lige fra ler, oliemaling på lærred, stof og quiltninger af tasker og meget mere.  I mange år har jeg arbejdet med billedkunst og oliemaleriets forskellige udtryksformer på lærreder. Nu er min foretrukne hobby glaskunsten og jeg nyder at arbejde med glasset og alle de muligheder der er i de forskellige teknikker inden for glasset.

 

Mit foretrukne glas er Bullseye glas som kan bearbejdes til fantastiske farver, former og figurer. Kun fantasien sætter grænser.  Det er altid spændende at arbejde med de forskellige processer i glasset og det er altid spændende at åbne ovnen og se hvordan glasset har udartet sig efter brændingen. Nogen gange er glasset også utilregneligt, da man ikke altid ved hvordan glasset reagerer på hinanden efter brændingen. Det er det spændende og unikke ved at arbejde med glas. Bullseye glasplader er håndrullede og har mange farver og teksturer. Bullseye glasset kommer fra fabrikken Portland Oregon i USA. 

Dichroic glas er også spændende at arbejde med, det kan giver små sjove og unikke effekter i kombination med det øvrige glas. Dichroic glas er en speciel kategori af glas som har en tynd metallisk overflade der glimter i alverdens farver.

Floatglas kendes af mange som vinduesglas, er også meget inspirerende at arbejde og giver nogle helt andre udtryksformer i forhold til, at jeg bruger glaspulver, glasmaling og metaller til at eksperimentere på glasset. Den form for glas kan også noget helt unik.

Alt mit glas er unikt og håndlavet. Du er altid velkommen til at henvende dig med en spændende udfordring til et fad eller figur i forskellige farver.

 

Hilsen

Mette Winther